Siirry sisältöön

Alkkianvuori

Karvian korkein paikka on Alkkianvuori, joka kohoaa 201 metriä merenpinnasta – korkein kohta tosin on Parkanon puolella. Luontokokonaisuuden pinta-ala on noin 600 hehtaaria. Kohde on geologisesti hyvin arvokas ja erittäin maisemallinen. Alueella on 2 kilometrin ja 4,5 kilometrin pituiset luontopolut, jotka johdattavat retkeilijän rantakivikoihin, tihku- ja rinnesoihin ja vanhoihin kalliomänniköihin. Kodalla voi pysähtyä makkaranpaistoon.

SIJAINTI

Alkkianvuori sijaitsee Parkano-Vaasa tien (valtatie 3) länsipuolella. Karviaan tulee alueelta matkaa noin 22 km.

Autolla

  • Löydät Alkkianvuorelle ajamalla noin 20 km Parkanosta Vaasan suuntaan valtatie 3:sta. Käänny vasemmalle Karviaan päin. Risteyksestä 7,4 km:n jälkeen käänny vasemmalle Alkkianvuorentielle. Tienhaarassa myös Luontopolku–kyltti. Aja 1,3 km, kunnes löydät polun alkupisteessä olevat opastustaulut ja kodan.

Julkisilla kulkuneuvoilla

  • Valtatie 3 Parkanosta Vaasaan päin kulkee useita linja-autovuoroja. Tarkista yhteydet matkahuollon sivuilta. Valtatieltä polun päähän matkaa kertyy noin 9 km.

Retken lähtöpisteet

  • Luontopolun virallinen lähtöpiste on Alkkianvuorentiellä. Polulle pääsee myös alueen eteläosasta. Alkkianvuorentietä pääsee jatkamaan ohi Alkkianlammen eteläiselle lähtöpisteelle.

 

Alkkianvuoren lähellä olevia kohteita ovat Neva-Lyly sekä Neuvostosotavankien hautausmaa.

Yhteystiedot

Ostoskori
There are no products in the cart!
Välisumma
0,00 
Yhteensä
0,00 
Jatka ostoksia
0