Arts Route

Koe ainutlaatuinen Taiteiden reitti Kammista Skantziin. Reitin jokainen kohde on oma tarinansa – oma maailmansa, jonne voit uppoutua niin pitkäksi aikaa kuin tahdot. Jokainen kohde on täynnä yksityiskohtaista ja uniikkia taidetta. Ainutlaatuiset kohteet tarjoavat sinulle matkan, jolla ei hämmästelystä tule loppua. Taiteiden reitti on virallinen matkailutie.

Taiteiden reitillä pääset vierailemaan viidessä upeassa kohteessa: Kammi-kylässä, Alpon savannilla, Annen Taidekahvilassa, Karvian kirkossa ja ulkomuseoalueella sekä Kulttuurikeskus Skantzissa.

Reitin pituus Kammi-kylästä Kulttuurikeskus Skantziin on noin 37 kilometriä. Taiteiden reitti sopii koko perheelle tai ryhmämatkakohteeksi.

Vieraillessasi kohteissa, muistathan hyvän käsihygienian ja turvaetäisyydet muihin ihmisiin. Suosithan korttimaksamista kohteissa, joissa se on mahdollista.

Taiteiden reitin verkkosivut osoitteessa taiteidenreitti.fi.

Lataa Taiteiden reitin kartta (pdf)

KAMMI-KYLÄ

Kammi-kylän rakennuksissa ei vatupassilla ole ollut virkaa ja yksityiskohdissa riittää ihastelemista.

Kammi-kylä on rakennettu neitseelliselle suolle Erkki Kalliomäen ideoinnin pohjalta. Kohteessa on myynnissä Kammi-kylän tervaa. Saunat lämpiävät asiakkaille tilauksesta. Kammi-kylä on koko perheelle mieleinen matkailukohde. Alueelle vapaa pääsy. Avoinna kesäkaudella.

Kammi-Kylä
Jokelantie 32, 61910 Nummijärvi
040 764 4305 / Erkki
050 542 8203 / Matti
matti.kalliomaki@gmail.com

ANNEN TAIDEKAHVILA

Taidekahvilan kauniissa ympäristössä pääset näkemään Annen upeita öljyvärimaalauksia,
tutustumaan taiteilijan ateljeetiloihin, herkuttelemaan kahvilan tarjonnalla sekä nautiskelemaan konsertista ilta-auringossa.

Annen Taidekahvilassa pääset tutustumaan noin 100 Annen maalaukseen. Alueelta löytyy 15 rakennusta, joista jokainen kätkee sisäänsä maalauksia ja runoja. Koko perheelle sopiva matkailukohde houkuttelee myös perheen pienimpiä taiteilemaan omassa lasten ateljeessa ja kiertämään metsässä kulkevan taidepolun. Alueelta löytyy gallerioiden lisäksi esimerkiksi taiteilijan ateljeetilat, myymälöitä sekä kahvilarakennus.

Annen Taidekahvila tarjoaa ryhmävierailuihin erilaisia pakettivaihtoehtoja. Valittavananne on monenlaista vaihtoehtoa galleriavierailusta aina konsertti- ja ruokailupaketti yhdistelmiin asti. Ajankohtaisen tarjonnan näet tämän linkin takaa. 

Annen Taidekahvila
Sarapohjantie 173, 39930 Karvia
0400 857 385 / Tarja
annentaidekahvila@gmail.com

ALPON SAVANNI

Alpon savannilla tuntuu, että kierrätysmateriaalista tehdyt eläimet voivat milloin tahansa herätä eloon.

ITE-taiteilija Alpo Koivumäki on loihtinut savannille palmujen katveeseen vajaat 150 erilaista eläinveistosta. Lisää on aina vain tulossa, sillä Alpon luovuus ja tekemisen innokkuus eivät ole kadonneet minnekään vuosien aikana. Savanni on koko perheelle mieleinen matkailukohde.  Avoinna keväästä syksyyn päivittäin klo 10-20. Alueella on vapaaehtoinen pääsymaksu.

Alpon Savanni
Sarantie 672, 61910 Kauhajoki
050 308 9304
www.alponsavanni.fi
alponsavanni@gmail.com

KULTTUURIKESKUS SKANTZ

Kulttuurikeskus Skantz on moneen taipuva tapahtumapaikka,
jonka katsomo on nähtävyys itsessään, puhumattakaan sen estradilla esitettävästä ohjelmasta.

Katsomo soveltuu niin kesäteatterille, konserteille kuin koulutuksille ja konferensseille. Vain mielikuvitus on rajana sen käytössä. Ulkomuotoa inspiroi 1630-luvulla lähistöllä sijainnut Kyrö-Skanssin linnake. Näyttävää sisääntuloa ryydittävät upeat yksityiskohdat, kuten nostosilta ja lipunmyyntipiste torneineen. Katsomon kyljessä sijaitseva Kantin vanha kyläkoulu, nykyinen Leiritupa palvelee matkailijoiden tarpeita. Leirituvassa toimii kesäaikaan Skantzin kahvila. Tapahtumien aikaan palveleva Skantzin Krouvi tarjoaa virkistystä vierailijoille. Leirituvasta löydät myös näyttelyn Kyrö Skantzin historiasta.

Kulttuurikeskus Skantzin alueella on tapahtumatarjontaa konserteista kesäteatteriin. Tapahtumakalenterin löydät täältä.  Ryhmien lipunmyynnistä voi matkanjärjestäjät kysellä suoraan järjestäjältä. Etsitään juuri teidän ryhmällenne sopiva ohjelmanumero ja varataan ryhmällenne sopivat tarjoilut Skantzin tarjonnasta. Katsomoista löytyy myös kaksi aitiota, jotka on varattavissa pienille ryhmille käyttöön tarjoiluineen. Leirikeskuksen puolelta löytyy isommille ryhmille kokoontumistilat. Räätälöidään teille mieluisa kokemus linnakkeella!

Kulttuurikeskus Skantz
Karviantie 720, 39940 Karvia
040 041 4018
info@willikarvia.fi

KARVIAN KIRKKO JA ULKOMUSEOALUEET

Karvian kirkko on jalasjärveläisen Salomon Köhlström-Köykän rakennuttama puukirkko. Karvian kirkon rakentaminen aloitettiin vuonna 1789. Se valmistui vajaassa kymmenessä vuodessa vuonna 1798 ja vihittiin käyttöön 1799. Kirkon vieressä sijaitseva kellotapuli valmistui vuonna 1806.

Kirkon ovet ovat avoinna kesä-elokuussa päivittäin klo 9-15

Kotiseutuyhdistys perusti viljamakasiiniin (1853) museon vuonna 1957. Esineitä on noin 2.000. Kokoelmasta löytyy mm. puuastioita, vanhoja tekstiilejä ja kansanparantajien esineitä. Ulkomuseoalue sijaitsee kirkon takana. Ulkomuseoalueella on kirkkotalli, savupirtti, aitta, paja, riihi, Lehtisen tupa ja luhtapirtti. Kesäaikaan ulkomuseoalue herää eloon, kun paikalle ilmestyvät asukkaat erilaisten töidensä pariin.

Kotiseutumuseo on avoinna sopimuksen mukaan.

Tutustu kohteisiin: Kirkko  ja Museoalue.

Yhteydenotot ryhmävierailuille
Kylä-Karviantie 12/Isomäenkatu, 39930 Karvia
Kirkkoon ja Kulttuurikeskus Skantziin on mahdollista varata opastus
Karvian Matkailu ry:ltä 040 7150351

REITINVARSIASUKKAAT

Reitinvarsiasukkaat ilmestyvät reitin varrelle kesäaikaan ja tarjoavat sinulle viihdyttävää matkaseuraa.

Tienvarsien patsaista on tullut koko kylän yhteinen juttu, niiden ilmestymistä teiden varsille odottavat sekä kuntalaiset että ohikulkijat. Asukkaat ympäri pitäjää tekevät taidetta tienvarteen kuntalaisten ja matkailijoiden iloksi.

Karvian patsaat

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0